Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ústní jazyková prezentace I (SKANSI_24)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SKANSI_24 - Ústní jazyková prezentace I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz Ústní jazyková prezentace I navazuje na prezentační kurzy prvního ročníku. Kurz je zaměřen na osvojení základních prvků náročnější samostatné ústní prezentace. Důležité místo zaujímá práce s autentickými náročnějšími texty: novinovými články, rozhlasovými a jinými nahrávkami, videozáznamy.

Osnova

1. Vzdělávání ve Švédsku a v České republice: Diskuse o sociální situaci studentů v obou zemích2. Zaměstnání: Ústní pohovor při žádosti o práci3. Sociální stát: Nižší daně a větší samostatnost, nebo vyšší daně a větší závislost?4. Kdo je zodpovědný za mé peníze?: Rozhovor o výdajích a příjmech5. Švédské výrobky v České republice: Rozhovor o zkušenostech s produkcí švédských firem, rozhovor se zástupcem švédské firmy6. Moderní švédská společnost v literatuře: Diskuse o přečtených knihách

Literatura

Johannesson, K. Tala väl : 10 lektioner i praktisk retorik. Stockholm 2001, Norstedts förlag. (ISBN 91-1-300988-5)Fällman, Barbro. Tala och engagera. Populär presentationsteknik. Lund 1996, Studentlitteratur.Hemlin, Bengt. Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga. Frågor och svar om hur man håller en vettig presentation. Stockholm 1999, Espen förlag.

Garant

Mgr. Agneta Ch. Alarka Kempe

Vyučující

Mgr. Agneta Ch. Alarka KempeMgr. et Mgr. Eliška Straková