Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané oblasti moderní skandinávské společnosti II (SKANSI_28)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SKANSI_28 - Vybrané oblasti moderní skandinávské společnosti II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základním cílem předmětu je seznámit studenty s nejvýznamnějšími skandinávskými politickými stranami a politickými aktivitami, které hrají důležitou roli v každodenním životě obyčejných Skandinávců.

Osnova

1. Politické strany ve SkandináviiZákladní typologie politických stran podle programu, největší strany v DK, SE, NO, FI a IS2. Skandinávská autonomní územíGrónsko, Aalandské ostrovy, Faerské ostrovy – postavení v rámci země, k níž přináleží, hlavní právní dokumenty zaručující autonomii3. Sámové (Laponci)Původ a historie etnika, oblasti, v nichž žijí (sever NO, SE, FI) právní garance ochrany4. Imigrace do Skandinávie: Stručný přehled hlavních imigračních vln do skandinávských států, možné hrozby a rizika (disintegrace, terorismus)5. Zápočtový seminář

Literatura

FIALA, Petr a Markéta PITROVÁ . Evropská referenda. 1. vyd. Brno: CDK, 2005. 311 s. 171. ISBN 80-7325-051-9. info

Garant

Mgr. Agneta Ch. Alarka Kempe

Vyučující

Mgr. Agneta Ch. Alarka KempeJUDr. Jaroslav Knot, Ph.D.