Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika francouzštiny I (UZFJ1A104X)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZFJ1A104X - Didaktika francouzštiny I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurs je určen posluchačům, kteří absolvovali přednášky z obecné didaktiky, pedagogiky a psychologie a mají v budoucnu zájem vyučovat francouzštině na různých typech škol. Poskytuje základní informace z lingvodidaktiky a zaměřuje se především na současné tendence ve vývoji cizojazyčného vyučování s přihlédnutím na specifičnosti francouzského jazyka.

Osnova

Program je zaměřen na definici pojmů, vývoj metodických směrů, cíle výuky, didaktické a metodické principy vyučování cizím jazykům, roli učitele ve výuce a autonomii žáka. Zvláštní pozornost je pak věnována jazykovým prostředkům a nácviku základních řečových dovedností, komunikativní kompetenci, organizačním formám vyučování a typům vyučovacích hodin, učebnicím italského jazyka, práci s audiovizuálními prostředky, aktivizaci žáků a aktualizaci učiva, typologii cvičení. Dále se pozornost rovněž soustřeďuje na problematiku chyby, kontrolu, zkoušení, hodnocení a klasifikaci.

Literatura

HENDRICH, Josef. Didaktika cizích jazyků [Hendrich, 1988]. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1988. 498 s. infoNáhradní obsah: Puren, Ch. Histoire des méthodologies de l' enseignement des langues, CLE International, 1988Coste, D., Vingt ans dans l' évolution de la didactique des langues, Hatiere Didier, 1994Moirand, S., Enseigner a communiquer en langue étrangere, Hachette, 1990Galisson,R., Coste,D. Dictionnaire de didactique des langues, Hachette, 1976Zarate, G., Représentation de l' étranger et didactique des langues, Didier, 1995Dabene, L., Reperes sociolinguistiques pour l' enseignement des langues, Hachette, 1994

Garant

Mgr. Petr Vurm, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Naděžda Bruzlová