Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika italštiny II (UZIJA120)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZIJA120 - Didaktika italštiny II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Program semináře navazuje na Didaktiku I a je věnován především konkrétnímu využití autentických materiálů při výuce italského jazyka a jazykovým hrám.

Osnova

Práce v semináři se soustřeďuje na práci s konkrétními autentickými materiály. Jedná se o materiální nedidaktické prostředky, vytvořené rodilými mluvčími pro rodilé mluvčí, které mohou být vhodně využity ve výuce cizího jazyka, právě proto, že velmi dobře reflektují nejen současný jazyk, reálie a kulturu daného jazyka, ale rovněž mimojazykové skutečnosti země cizího jazyka. Studenti se v semináři naučí vybírat takové materiály, které mají potencionální pedagogickou a komunikativní hodnotu, analyzovat je a následně je úspěšně využívat v konkrétní praxi při výuce cizího jazyka.Pozornost v semináři je rovněž věnována využití nejrůznějších typů jazykových her, které, pokud jsou správně vybrány a zařazeny do vyučovací hodiny v souladu s cílem procvičované látky, představují velmi efektivní cvičení převážně komunikativního charakteru a lze jich s úspěchem využít v cizojazyčném vyučování.

Literatura

HENDRICH, Josef. Didaktika cizích jazyků. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1988. 498 s. infoCHODĚRA, Radomír. Didaktika cizích jazyků :úvod do vědního oboru. Vyd. 1. Praha: Academia, 2006. 209 s. ISBN 80-200-1213-3. infoGrammagiochi :per giocare con la grammatica. Edited by Paolo E. Balboni. Roma : Bonacci editore, 1999. 59 s. ISBN 88-7573-356-2. infoBALBONI, Paolo E. Dizionario di glottodidattica. Edited by Anthony Mollica. Perugia: Guerra Edizioni, 1999. xix, 111 s. ISBN 88-7715-338-5. info

Požadavky

IJIA026 Souborná zkouška || IJIA028 Bakalářská zkouška && IJIIB901 Didaktika italštiny I || UZIJA117 Didaktika italštiny I Didaktika italštiny I. (UZIJA117)

Garant

doc. PhDr. Petr Dytrt, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Naděžda Bruzlová