Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika filozofie a ZSV/ON I (UZPHK2103)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZPHK2103 - Didaktika filozofie a ZSV/ON I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl: Navázat na poznatky z kursů psychologie výchovy a obecné didaktiky;aplikovat poznatky na vzdělávací a výchovné působení předmětu ZSV/ON;pochopit specifika předmětu ZSV/ON pro osvojení postojů sebevědoméhodemokratického občana.

Osnova

Témata:1. Úloha ZSV/ON; postavení předmětu mezi ostatními všeobecně vzdělávacími předměty ve střední škole.2. Obsahové pojetí ZSV/ON: podíl jednotlivých dílčích disciplin - hranice a kontinuita.3. Koncepce ZSV v gymnáziu a ON ve středních odborných školách. Učební plány a učební osnovy.4. Specifické požadavky kladené na učitele ZSV/ON.5. Kognitivní a afektivní výukové cíle ZSV/ON.6. Efektivní metody výuky ZSV/ON.7. Výukové formy uplatňované ve standardních (povinných) hodinách ZSV/ON.8. Zvláštnosti vzdělávací diagnostiky a klasifikace v ZSV/ON.

Literatura

Literatura zadávána ve výuce.

Požadavky

UZB002 Základy pedagogiky || DPS002 Základy pedagogiky

Garant

doc. PhDr. BcA. Jiří Raclavský, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tomáš MěšťánekHana Holmanová