Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělská syntax (UZSJ1A103X)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZSJ1A103X - Španělská syntax, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět bude zaměřen v prvé řadě na provázání teoretických znalostí z různých metodologických přístupů k syntaxi španělské věty (tradiční, funkční, strukturalistický, distributivní, generativně-transformační) s praktickou analýzou.

Osnova

Pojetí a přístup k syntaxi jako jazykovědné disciplíně v dějinách španělské lingvistiky. Teoreticko-metodologické přístupy k problematice syntaxe. Syntax (gramatika) tradiční, funkční, strukturalistická, distributivní, generativně-transformační. Principy analýzy a hlavní pojmy, s nimiž operují hlavní směry syntaktického bádání.

Literatura

Gómez Torrego, L. Gramática didáctica del espaňol. Madrid: SM, 1998.Gili y Gaya, S. Curso superior de sintaxis espańola. La Habana, 1966.Bosque, I., Demonte, V. Gramática descriptiva de la lengua espańola. Tomo 2, Madrid, Espasa-Calpe, 2000.SPITZOVÁ, Eva. Sintaxis de la lengua espaňola. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1994. 144 s. ISBN 80-210-0847-4. info

Garant

Mgr. Milada Malá, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Stehlík, Ph.D.