Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová notosazba pro pokročilé (VH_51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VH_51 - Počítačová notosazba pro pokročilé, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento kurz navazuje na Základy počítačové notosazby a je zaměřen na detailní zvládnutí programu pro počítačovou notosazbu Finale a Musescore. Prostor bude věnován rovněž dalším speciálním programům pro zpracování a editaci zvuku.

Osnova

Plán výuky:1. Psaní partitury.2. Zadávaní not pomocí klávesnice, klávesové zkratky2. Grafická úprava stránek pro tisk.3. Tisk jednotlivých partů včetně grafické úpravy.4. Editace not pomocí MIDI kláves.5. Další podrobné funkce programu.6. Sibelius: úvod do notačního programu.7. Práce se zvukem: Syntezátory, samplery.8. Digitalizace analogových nahrávek: převod gramofonových desek nebo kazet na CD.

Literatura

Vladimír Němec: Vytváříme hudební CD a MP3. Brno, Computer Press 2005POGUE, David. Finale :učebnice počítačové notace. Translated by Jan Vičar. Praha: KLP, 1997. 185 s. ISBN 80-85917-22-X. info

Garant

Mgr. Vladimír Maňas, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Petr Macek, Ph.D.Mgr. Martin Mazánek, Ph.D.Ing. Lucie Klimentová