Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář hymnologický I. (VH_728a)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VH_728a - Seminář hymnologický I., Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout základní orientaci v teoretické i praktické problematice hymnologie jako muzikologické disciplíny a vytvořit předpoklady pro schopnost analytické a kritické práce s hymnologickými prameny a jejich repertoárem.

Osnova

Látka předmětu je rozvržena do následujících tematických okruhů:1) Základní pojmy a kategorie (teoretické a praktické problémyoboru včetně jeho historie).2) Pramenná základna a aktuální stav jejího poznání a zpracování.3) Repertoár duchovní písně - jeho chrakteristika a stratifikace.4) Duchovní píseň jako hudební a literární útvar.Osnova předmětu včetně podrobného rozpisu látky k jednotlivým tematickým okruhům a přehled související literatury je uvedena v souhrnném sylabu uloženém v IS (viz oddíl Studijní materiály předmětu VH_726a).

Požadavky

VH_01a Úvod do hudební vědy && VH_02a Proseminář hudební vědy I. && VH_02b Proseminář II. &&(( VH_03b Přehled dějin hudby II. && VH_03a Dějiny hudby I. ) || ( VH_801a Dějiny hudby I. A && VH_802a Dějiny hudby II. A ))&& VH_04 Hudební nauka &&(( VH_05 Harmonie ) || ( VH_05a Harmonie I. ))&& VH_08 Intonace && VH_09 Sluchová analýza Absolvování základního kurzu dějin hudby: Přehled dějin hudby I + II (VH_801a + 801b)

Garant

Mgr. Vladimír Maňas, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Stanislav TesařMgr. Vladimír Maňas, Ph.D.