Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nová hudba: její tvůrci, (sebe)reflexe a analytické přístupy (VH_788)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VH_788 - Nová hudba: její tvůrci, (sebe)reflexe a analytické přístupy, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kromě rozvíjení znalostí je zásadním cílem tohoto semináře podnícení širší diskuse a studentských kontaktů napříč institucemi. Lakonicky řečeno, seminář by měl studenty motivovat k iniciativní reflexi hudebního dění a vlastní dramaturgické a publikační činnosti.

Osnova

V sedmi blocích bude výuka věnována vystoupení vybraného hosta - skladatele, jehož primárním úkolem bude představit vlastní kompoziční přístup na příkladu konkrétní skladby, potažmo představit a definovat vlastní kompoziční styl.Jednotlivá setkání se tedy budou odvíjet primárně vždy v intencích konkrétních hostů, přičemž každý seminář bude moderován některým z vyučujících Ústavu hudební vědy. Rámec výuky však bude určen především aktivitou intendantů z řad doktorandů a studentů magisterského studia.Každá z dílen je rozdělená na dva bloky. V první polovině jde o veřejnou moderovanou prezentaci hosta (120 minut s přestávkou). Následuje pauza 15 minut. V druhém bloku (60 minut) zůstává víceméně uzavřená analytická skupina (host, intendant, studenti) za účelem analýzy vybrané skladby a diskuse.18.9. Ivo Medek25.9. Pavel Zemek Novák9.10. Jaroslav Šťastný23.10. Miroslav Pudlák6.11. Martin Smolka20.11. Ondřej Štochl4.12. Aleš Březina

Garant

Mgr. Vladimír Maňas, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vladimír Maňas, Ph.D.Bc. Ján Podracký