Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní přehled I. (VH_810a)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VH_810a - Kulturní přehled I., Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Podmínkou k úspěšnému absolvování semináře (získání zápočtu) je návštěva nejméně dvanácti koncertů / operních představení etc. v průběhu semestru a začátku zkouškového období. Nejpozději do konce měsíce ledna je nutné odevzdat prostřednictvím aplikace v tomto kurzu zprávy (krátké recenze) z nejméně devíti představení/akcí v rozsahu cca 500 znaků.Kromě těchto krátkých zpráv odevzdá student v průběhu semestru a začátku zkouškového období 3 delší recenze (každá v rozsahu 1-2 normostrany) na některé z těchto dvanácti navštívených akcí, a to v tomto pořadí:1. recenzi nejpozději do konce listopadu,2. recenzi nejpozději do konce prosince,3. recenzi nejpozději do 15. ledna.Výběr je libovolný dle parametrů níže. Odevzdané recenze budou průběžně hodnoceny Mgr. Evou Mikuláškovou, kterou vybrané recenze budou určeny (po dohodě s jejich autory) k publikování na portálu MUSICOLOGICA (www.musicologica.cz). Stejně jako v případě zpráv platí nutnost seznámit se s případnou existující reflexí dané akce (tj. pročíst si stávající kritiky). Z těchto dvanácti akcí může být nanejvýš jedna charakteru nonartificiálního, v případě ostatních zde musí být zastoupena alespoň jedna akce v NdB, FB a festivalu Moravský Podzim / Janáček Brno. Nejméně dvě z navštívených akcí musí být věnovány hudbě před rokem 1750 (viz ab. cykly Hudební lahůdky, Czech Ensemble Baroque, B. M. Willi uvádí etc).

Osnova

Koncerty, operní představení, balety

Literatura

povinná literaturaFUKAČ, Jiří a Ivo TELEC . Hudba a média. Rukověť muzikologa. : Masarykova univerzita v Brně, 1998. info

Garant

Mgr. Vladimír Maňas, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Stanislav TesařMgr. Vladimír Maňas, Ph.D.Mgr. Eva Mikuláškovádoc. PhDr. Jana Perutková, Ph.D.PhDr. Jiří Zahrádka, Ph.D.