Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnikové IT systémy a služby (DPITS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DPITS - Podnikové IT systémy a služby, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle předmětu jsou prohloubit znalosti v oblasti podnikových informačních systémů, moderních softwarových architektur, principů a metod jejich návrhu a realizace, jakož i sledování kvality vývoje softwaru a poskytovaných služeb IT.Předmět se rovněž věnuje technologicky podporované výuce aplikující humanistické přístupy. Studenti se v rámci předmětu mohou podílet na kontrahovaném výzkumu a vývoji ve spolupráci s komerční praxí.

Osnova

Podnikové informační systémy (CRM, ERP a další).Pokročilé techniky vývoje a provozu informačních systémů. Metodologie správy rozsáhlých databázových systémů. Filtrování a agregace událostí v IS. Efektivita metod zpracování rozsáhlých datových souborů. Ergonomie a design uživatelského rozhraní IS.Architektury rozsáhlých podnikových systémů. Metodiky pro návrh a implementaci architektur orientovaných na služby. Principy SAAS, live systémy. Cloud computing.Moderní webové aplikace (Web 2.0), jejich principy, technologie a obchodní modely. Metody řízení softwarových projektů v kontextu požadavků moderního webu.Testování rozsáhlých softwarových systémů.Řízení jakosti. Standardy ISO 20000, CMMI, ITIL.Řízení rizik, teorie omezení, krizový management. Sixsigma, Balanced scorecards.Podnikové procesy, jejich IT podpora a měření výkonnosti. Business Process Management. Metodiky pro návrh BPM.Interoperabilita, standardy a standardizace v IT.Elektronická podpora výuky vč. aplikací humanistických přístupů (Person-Centered Approach)Zapojení do kontrahovaného výzkumu ve spolupráci s komerční sférou.

Požadavky

! NOWANY ( DEMBSY Embedded systems , DFOME Formální metody , DMKZI Kvantové zpracování informace , DPGZO Grafika a zpracování obrazu , DMPOS Metody počítačových sítí , DMZDD Zpracování digitálních dat , DZPJUI Metody ZPJ a UI , DPOSO Pokroky v souběžnosti , DRPSEC Research in comp.security )

Garant

prof. RNDr. Petr Hliněný, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Michal Brandejs, CSc.prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc.prof. Renate Motschnigdoc. RNDr. Tomáš Pitner, Ph.D.Ing. Dana Komárková