Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vedení výzkumně-vývojového týmu (DVVVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVVVT - Vedení výzkumně-vývojového týmu, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz, jehož cílem je poskytnout praktickou zkušenost „z první ruky“ při vedení týmu pověřeného konkrétním výzkumným či vývojovým úkolem. Vlastní týmu budou tvořeny převážně magisterskými studenty a studenty doktorského studia, s případným zapojením i bakalářských studentů, nejmenší velikost týmu budou tři osoby. Týmy budou vytvářeny pro řešení dílčích úkolů, zpravidla v kontextu národních a mezinárodních projektů. Student bude pověřen vedením týmu po dobu alespoň jednoho semestru, pod dohledem školitele a případně určeného odborného asistenta bude získávat praktické zkušenosti s řízením týmu a zajištěním vnitrotýmové spolupráce, stejně jako v oblasti spolupráce mezi týmy. Předmět bude ukončen kolokviem se školitelem o výsledcích vedení týmu.

Osnova

Není realizována žádná speciální výuka, doktorští studentiřídí své výzkumné týmy samostatně.Pro vybrané studenty je součástí kurzu i realizace dvou- ažtřídenního výjezdního zasedání týmu za účasti koučů z odborné partnerskéfirmy. Náplní zasedání je jednak vlastní práce týmu s pasivní rolíkouče, který pak vedoucímu poskytne zpětnou vazbu, a dále aktivityorganizované kouči, kdy jsou cíleně vytvářeny typické situace nastávající v týmové práci, a funkce týmu jako celku i rolí jeho členů jsou následněanalyzovány.

Literatura

A Handbook of personnel management practice (Orig.) : Personální management [Grada Publishing, 1999]. infoKey management ideas : thinkers that changed the management world (Orig.) : Moderní management : základní myšlenkové směry. infoPositive Management : assertiveness fo managers (Orig.) : Pozitivní řízení : asertivita pro manažery [Management Press, 1997] : Pozitivní řízení : asertivita pro manažery [Management Press, 1999]. info

Garant

prof. RNDr. Petr Hliněný, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dana Komárková