Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a specifikace procesů (IA041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IA041 - Teorie a specifikace procesů, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto semináře bude student schopenrozumět a aplikovat základní techniky používané při modelování, analýze a verifikaci souběžných procesů. Na základě nabytých znalostí je student schopen odvozovat rozhodnutí relevantní v předmětné oblasti.

Osnova

Procesy, přechodové systémy s návěštími a jejich (konečná) specifikace.Operační sémantika. Caucalova a Mayrova hierarchie procesů.Vybrané sémantické ekvivalence procesůna přechodových systémech,jejich vzájemné vztahy (linear time - branching time spectrum).Možnosti algoritmické verifikovatelnosti sémantických ekvivalencína vybraných třídách nekonečně stavových procesů (equivalence checking)-- nerozhodnutelnost, rozhodnutelnost a složitost.

Literatura

BAETEN, J.C.M. a W.P. WEIJLAND. Process Algebra. Cambridge: Cambridge University Press, 1990. 248pp. Cambridge Tracts in Theoret.Computer Science. ISBN 0-521-40043-0. infoHandbook of process algebra. Edited by J. A. Bergstra - A. Ponse - S. A. Smolka. Amsterdam: Elsevier, 2001. xiv, 1342. ISBN 0-444-82830-3. infoBURKART, Olaf. Automatic verification of sequential infinite-state processes. Berlin: Springer, 1997. 163 s. ISBN 3-540-63982-9. infoČlánky z časopisů a sborníků konferencí, dle specifikace vyučujícího

Požadavky

IA006 Automaty Znalost problematiky v rozsahu předmětuIA006 - Vybrané kapitoly z teorie automatů,IB107 - Vyčíslitelnost a složitost

Garant

prof. RNDr. Mojmír Křetínský, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Mojmír Křetínský, CSc.