Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GEB -- meze formálních systémů (IA073)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IA073 - GEB -- meze formálních systémů, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem semináře je hlubší porozumění formálních mezí výpočetních systémů. Za tímto účelem je "čtena" a diskutována knihaD. Hofstadter: "Gödel, Escher, Bach: An Eternal Golden Braid"

Osnova

Seminář je věnován knize D. Hofstadtera "Gödel, Escher, Bach: AnEternal Golden Braid". Každá lekce je zaměřena na konkrétní téma. Jeřízena jedním z účastníků semináře, který si připraví úvodní shrnutí v rozsahu 30--40 min. Zbývající čas bude věnován diskusi. Počet účastníkůsemináře je omezen. Účast na semináři není omezena žádnýmipředpoklady.Sylabus:Logika a teorie množin,Sebereference a paradoxy,Formální systémy a metamatematické uvažování,Pravda, důkaz a význam,úplnost a bezespornost,mechanické a lidské uvažování,přirozená a umělá inteligence,sebereprodukce.

Literatura

HOFSTADTER, Douglas R. Gödel, Escher, Bach :an eternal golden braid. New York: Basic Books, 1999. xxi, 777 s. ISBN 0-394-75682-7. info

Požadavky

SOUHLASPředpokládá se schopnost dobře porozumět anglickému textu

Garant

prof. RNDr. Mojmír Křetínský, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Luboš Brim, CSc.prof. RNDr. Ivana Černá, CSc.RNDr. Milan Češka, Ph.D.