Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody efektivního programování (IB053)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IB053 - Metody efektivního programování, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Účelem tohoto kursu je předat studentům znalosti a zkušenosti potřebné pro vývoj software. Pojem efektivní programování je zde chápán ve dvou smyslech. Jednak z hlediska práce vynaložené na tvorbu programu, která má být samozřejmě co nejefektivnější a jednak z hlediska samotného programu, jehož implementace má být též co nejefektivnější, t.j. aby počítač při vykonávání programu prováděl minimum režijních (nevýkonných) činností. Obsahem kursu není samotný návrh algoritmu z hlediska jeho složitosti.Na konci tohoto kursu získá student znalosti a návyky vedoucí k efektivnější tvorbě software včetně efektivnější implementace algoritmu.

Osnova

Efektivita práce při návrhu algoritmu.Snížení chybovosti při tvorbě programu.Snížení doby potřebné k odstraňování chyb.Využití dříve napsaných částí programů.Nezávislost programu na pozdějších úpravách.Přenositelnost do jiných prostředí.Efektivita programu.Mechanismus přístupu k datům.Implementace programových struktur.Rozdíl v interpretovaných a překládaných jazycích.

Literatura

HONZÍK, Jan. Programovací techniky [1985]. 1. vyd. Brno: Rektorát Vysokého učení technického v Brně, 1985. 357 s. info

Požadavky

Znalost programování v některém z jazyků C, C++, Pascal, Delphi, Java, C#; znalost objektového programování; základní povědomí o strojovém kódu procesorů

Garant

doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Steinmetz