Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k informační společnosti (IV057)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IV057 - Seminář k informační společnosti, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář vede studenty k lepšímu chápání problémů spojených s informační společností, k získání hlubšího vhledu do specializovanějších otázek a k rozvoji schopnosté interpretovat technické a sociální problémy vážící se k informační společnosti.

Osnova

Seminář je věnován některým aspektům informační společnosti.Tento seminář volně doplňuje přednášku IV064.Předpokládá se samostatná práce studentů s literaturou(vesměs v angličtině), referáty účastníků semináře adiskuse nad jejich tématy.Témata semináře:Informačnítechnologie a společnost.Informace jako reálná hodnota.Ekonomický a sociální dopad.Civilizační důsledky informační společnosti.Informační technologie a demokracie.

Literatura

Literatura shodná s IV064

Požadavky

Předpokladem zápisu je odevzdání eseje 2 stran A4 (cca 4 kB)na téma "Co si představuji pod pojmem informačníspolečnost".

Garant

prof. RNDr. Mojmír Křetínský, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.RNDr. Miroslava Misáková