Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z verifikace (IV101)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IV101 - Seminář z verifikace, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem semináře je získání praktických dovednostía zkušeností s automatizovanou verifikací počítačových systémů. V rámci semináře se studenti seznámí s několika verifikačními nástroji, vhodnými formalizmy pro vyjádření vlastností systému a připraví prezentaci vybraného verifikační nástroje a prezentují jej ostatním studentům v prezentaci o rozsahu cca dvou vyučovacích hodin.

Osnova

V rámci semináře se studenti seznámí s několika nejpoužívanějšímiverifikačními nástroji, vhodnými formalizmy pro vyjádření vlastnostísystémů a připraví prezentaci vybraného verifikačního nástroje.

Literatura

Peled, Doron. Software Reliability Methods. Springer, 2001.HOLZMANN, Gerald J. The spin model checker :primer and reference manual. Boston: Addison-Wesley, 2004. xii, 596 s. ISBN 0-321-22862-6. infoGRUMBERG, Orna, Doron PELED a Edmund M. CLARKE. Model checking. Cambridge: MIT Press, 1999. xiv, 314 s. ISBN 0-262-03270-8. info

Garant

prof. RNDr. Mojmír Křetínský, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jiří Barnat, Ph.D.