Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová grafika (PA010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PA010 - Počítačová grafika, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na přednáškách jsou podrobně probírány klasické poznatky ze stěžejních oblastí počítačové grafiky a porovnávány s nejnovějšími výsledky výzkumu. Studenti získají přehled o klíčových problémech a směrech vývoje v dané oblasti. Po absolvování kurzu budou studenti- rozumět a být schopni vysvětlit teoretické základy současné počítačové grafiky;- posoudit a vyhodnotit výzkumné a vývojové směry v dané oblasti;- s využitím získaných znalostí by měli být schopni navrhovat složité grafické systémy v různých aplikačních oblastech.

Osnova

Vzorkování a rekonstrukce obrazu, alias a vyhlazování.Proměny a míchání rastrových obrazů.Textury.Globální osvětlování, zobrazovací rovnice.Rekostrukce a zjednodušování ploch.Přímá vizualizace objemových dat.Vykreslování v reálném čase.Zobrazování terénu.Zobrazování založené na obrazech.Speciální modelování, lokální a globální deformace těles.Dělené povrchy.Datové struktury pro prostorové vyhledávání.Kolizní metody.

Literatura

WATT, Alan H. 3D Computer Graphics. 2nd ed. Wokingham: Addison-Wesley Publishing Company, 1993. 500 s., ob. ISBN 0-201-63186-5. infoŽÁRA, Jiří , Bedřich BENEŠ, Jiří SOCHOR a Petr FELKEL. Moderní počítačová grafika. 2. vyd. Praha: Computer Press, 2005. 609 s. I 1. ISBN 80-251-0454-0. infowww.acm.org/dl - digitální knihovna ACM

Požadavky

Znalosti základů počítačové grafiky.

Garant

doc. RNDr. Petr Matula, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Sochor, CSc.