Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Softwarové inženýrství II (PA017)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PA017 - Softwarové inženýrství II, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu budou studenti schopni:pochopit a vysvětlit současné poznatky softwarového inženýrství při řízení práce na rozsáhlých projektech;pochopit a vysvětlit problémy měření efektů informačních technologií a makroekonomické efekty;kriticky hodnotit přínosy informačních technologií;diskututovat podporu operativy a managementu v životním cyklu softwarua související sociální a ergonomické aspekty.

Osnova

Proces vývoje SW systémů. Hlavní činnosti v procesu vývoje a různé přístupy.RUP z pohledu vývojových i manažerských činností.Řízení konfigurací, správa verzí SW, refaktoring a integrace.Problematika testování, testovací proces a management, testování řízené případy užití.Typy testů, testovací nástroje, automatizace testování, správa incidentů.Uživatelská rozhraní, jejich návrh a jejich ladění.Softwarové metriky, refaktoring kódu.Údržba softwaru, charakteristiky udržovatelného SW, znovupoužitelnost SW.Ladění a uvedení do provozu, křivka zaučování.Kvalita a hodnocení SW, ISO 9000, ISO 14598.

Literatura

doporučená literaturaSCHACH, Stephen R. Object-oriented and classical software engineering. 7th ed. Dubuque, IA: Mcgraw-Hill, 2006. xx, 618 p. ISBN 0-07-319126-4. infoARLOW, Jim a Ila NEUSTADT. UML a unifikovaný proces vývoje aplikací : průvodce analýzou a návrhem objektově orientovaného softwaru. Brno: Computer Press, 2003. xiii, 387. ISBN 80-7226-947-X. info

Garant

doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jaroslav Ráček, Ph.D.Mgr. Petr Štěpánek