Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt z geometrických algoritmů (PA093)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PA093 - Projekt z geometrických algoritmů, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Řešení projektů z oblasti počítačové geometrie. Programování a vizualizace klasických algoritmů ve 2D a 3D. Studenti absolvováním předmětu získají praktické znalosti o komplexních algoritmech počítačové grafiky a budou je schopni samostatně implementovat a využívat v aplikacích.

Osnova

Seminář rozšiřuje a prohlubuje látku přednášenou v M7130 s důrazem na praktické aplikace. Během semináře bude naprogramováno několik vybraných geometrických algoritmů. První aplikace jsou zaměřeny na pochopení problémů vyskytujících se při praktickém programování geometrických algoritmů. Implementace následujícího pokročilého a komplikovanějšího algoritmu pak představuje hlavní a nezbytnou část projektu. Studenti získají praktické zkušenosti s implementací netriviálních algoritmů výpočetní geometrie.

Literatura

PREPARATA, Franco P. a Michael Ian SHAMOS. Computational geometry :an introduction. New York: Springer-Verlag, 1985. 398 s. ISBN 0-387-96131-3. info

Požadavky

Předmět je doporučeno si zapsat souběžně nebo po absolvování předmětu M7130 Geometrické algoritmy. Zároveň je nutná znalost programovacího jazyka C++ nebo Java.

Garant

doc. RNDr. Petr Matula, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Barbora Kozlíková, Ph.D.