Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvrhování (PA167)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PA167 - Rozvrhování, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolvent bude seznámen z problematikou rozvrhování z teoretického i praktického pohledu.Absolvent bude umět identifikovat a popsat různé rozvrhovací problémy, které se vyskytují v praxi.Absolvent bude znát obecně použitelné metody pro řešení rozvrhovacích problémů v průmyslu a ve službách.Absolvent bude znát algoritmy a řešící metody pro konkrétní rozvrhovací problémy jako je plánování projektu, rozvrhování provozu na montážní lince nebo rozvrhování výuky.Absolvent bude schopen s pomocí nastudovaných algoritmů a metod rozvrhovací problémy vyřešit.

Osnova

Příklady a popis problému rozvrhování, Grahamova klasifikace rozvrhovacích problémů.Obecné řešící metody:řídící pravidla, matematické programování,lokální prohledávání,programování s omezujícími podmínkami.Plánování projektu: reprezentace projektu, kritická cesta, kompromismezi časem a cenou, pracovní síla.Plánování úloh: řídící pravidla, metoda větví a mezí, matematické programování, posunování kritického místa.Rozvrhování montážních systémů: montážní linka s flexibilnímčasem, s fixním časem, s paralelními pracovními stanicemi.Rezervace: intervalové rozvrhování, rezervace s rezervou.Timetabling: identické vs. specifické zdroje, vazba na rezervační systémy. Rozvrhování výuky a univerzitní rozvrhování předmětů.Rozvrhování zaměstnanců.

Literatura

PINEDO, Michael. Planning and Scheduling in Manufacturing and Services. : Springer, 2005. Springer Series in Operations Research. info

Garant

doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Hana Rudová, Ph.D.