Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Design of Digital Systems II (PA174)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PA174 - Design of Digital Systems II, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je porozumět a aktivně zvládnout profilující teoretické poznatky a praktické postupy sloužící pro popis a pro konstrukci číslicových systémů. Konkrétně se jedná o následující skutečnosti:logické algebra;návrh kombinačních obvodů;návrh sekvenčních obvod;konstrukční prvky a jádra číslicových systémů.

Osnova

Zobrazení dat a kódování informacílogická algebra a optimalizace logických výrazůrealizace aritmetických a logických operací v číslicových systémechzákladní logické obvody a prvky logické struktury číslicových počítačůteoretický aparát návrhu kombinačních obvodůnávrh kombinačních obvodůteoretický aparát návrhu automatůnávrh sekvenčních obvodůzákladní funkční bloky číslicových počítačůnávrh základních funkčních bloků číslicových počítačůhazardy číslicových obvodůkonstrukční jádra číslicových systémůnávrhové systémy a simulace číslicových obvodů

Literatura

doporučená literaturaJohn F. Wakerly, Digital Design: Principles and Practices (4th Edition) , Prentice Hall, 2005Stephen Brown and Zvonko Radesic: Fundamental of Digital Logic Design. Mc Graw Hill Higher Education, NY 2005.

Požadavky

PB170 Seminář z konstrukce dig.syst. || NOW ( PB170 Seminář z konstrukce dig.syst. )Pro absolvování předmětu je nutné absolvovat předmět PB170

Garant

doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Zdeněk Matěj, Ph.D.Ibrahim GhafirRNDr. Moslem Amiri, Ph.D.prof. Ing. Václav Přenosil, CSc.Ing. Ahmad Abbadi