Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Architecture of Digital Systems II (PA176)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PA176 - Architecture of Digital Systems II, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je osvojení znalostí o sestavování výkonných a funkčně spolehlivých struktur číslicových systémů s důrazem na:aplikaci soudobých konstrukčních prvků;metodiku návrhu modulárních struktur;připojování externích zařízení.

Osnova

Základní konstrukční části číslicového počítače - řadičeStruktura číslicového systémuMetody adresování operační paměťPrincipy konstrukce a struktura operační a cache pamětiStruktura procesoru a principy činnosti přerušovacího systémuPrincipy činnosti přímého přístupu do pamětiŘetězec číslicového zpracováníMetody číslicového zpracování signálůMetody odhadu spektra signálůPřevodníky Analog-ČísloPřevodníky Číslo-analogVstupní a výstupní obvodySíťové napájecí zdroje, spínané zdrojePrimární zdroje elektrické energie - baterie, akumulátory

Literatura

3. HDL - Chip Design, Douglas J. Smith, ISBN 0-9651934-3-8HLAVIČKA, J. Computer architecture. Praha: ČVUT, 1999ŠNOREK, RICHTA. Připojování periférií k PCDOUŠA, J., PLUHÁČEK, V. Introduction to computer systems. Praha: ČVUT, 2000

Požadavky

PB170 Seminář z konstrukce dig.syst. && PA174 Design of Digital Systems II Tento předmět navazuje na předmět PA174 - Konstrukce číslicových systémů II.

Garant

doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Moslem Amiri, Ph.D.Ing. Zbyněk Bureš, Ph.D.prof. Ing. Václav Přenosil, CSc.prof. Ing. Václav Přenosil, CSc.