Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj desktopových aplikací v C#/.NET (PB069)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PB069 - Vývoj desktopových aplikací v C#/.NET, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V předmětu Vývoj desktopových aplikací v C#/.NET se studenti seznámí se základními postupy a technikami používanými při tvorbě programů určených pro práci v prostředí operačních systémů MS Windows. Předmět je zaměřen na vývoj jednoduchých aplikací společně s jejich grafickým uživatelským rozhraním, přičemž je využíváno jazyka C#, platformy MS .NET, rozhraní Windows Forms a Windows Presentation Foundation. Předmět je vyučován pomocí vývojového prostředí Microsoft Visual Studio.Na konci tohoto kurzu student bude:znát principy a zásady událostmi řízeného programování;seznámen s vývojovým prostředím MS Visual Studio, rozhraním Windows Forms a s Windows Presentation Foundation;znát pravidla pro tvorbu grafických uživatelských rozhraní aplikací;schopen používat základní třídy rozhraní Windows Forms a Windows Presentation Foundation;schopen vytvářet aplikace pracující v prostředí MS Windows společně s jejich grafickým uživatelským rozhraním.

Osnova

Událostmi řízené programování. Model programu pro MS Windows.Integrované vývojové prostředí MS Visual Studio, tvorba jednoduchých aplikací.Využití základních tříd Windows Forms a práce s nimi.Zpracování zpráv klávesnice a myši.Dialogové rámce a jejich obsluha.Práce s grafikou.Pravidla pro tvorbu grafického uživatelského rozhraní aplikace.Základní standardní dialogy.Práce se schránkou (clipboard), podpora drag & drop, práce s registrační databází.Vytváření aplikací s podporou multithreadingu.Tisk z prostředí MS Windows.Práce s Win32 API.Úvod do Windows Presentation Foundation.Tvorba aplikací s využitím Windows Presentation Foundation.

Literatura

Windows forms 2.0 programming. Edited by Chris Sells - Michael Weinhardt. Upper Saddle River, NJ: Addison-Wesley, 2006. xxxix, 988. ISBN 9780321267962. infoPETZOLD, Charles. Mistrovství ve Windows Presentation Foundation :[aplikace = kód + markup]. Translated by Jakub Mikulaštík - Jiří Fadrný. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2008. 928 s. ISBN 978-80-251-2141-2. infoPETZOLD, Charles. Programování ve Windows :legendární publikace o programování WIN 32 API. 1. vyd. Praha: Computer Press, 1999. xxiii, 121. ISBN 80-7226-206-8. info

Požadavky

Znalost programování, programovacího jazyka C# v rozsahu předmětu PV178 Úvod do vývoje v C#/.NET a operačního systému MS Windows (na uživatelské úrovni).

Garant

doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jaroslav Pelikán, Ph.D.Mgr. Luděk Bártek, Ph.D.Mgr. Milan FabianRNDr. Jiří GlozarBc. Juraj KolčákRNDr. Roman Stoklasa