Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z konstrukce digitálních systémů (PB170)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PB170 - Seminář z konstrukce digitálních systémů, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po ukončení kurzu by studenti měli být schopni:rozumět základním konceptům návrhu digitálních systémů (kombinační a sekvenční obvody);znát realizaci základních obvodů (sčítačky, čítače, stavové automaty);být schopni vytvořit a odsimulovat jednoduché obvody.

Osnova

Základy návrhu digitálních systémů: formy popisu obvodu, základní metody návrhu.Základní konstrukční prvky a obvody: primitiva (hradla), jednoduché kombinační obvody (sčítačky, komparátory), sekvenční obvody (čítače, stavové automaty).Praktická cvičení v nástroji Hades a Quartus (základy).Stručný úvod do HDL, Verilog.

Literatura

doporučená literaturaTHOMAS, Donald E. a Philip R. MOORBY. The Verilog hardware description language. 5. ed. New York: Springer, 2002. xx, 381 s. ISBN 1-4020-7089-6. info

Požadavky

NOW ( pv170 Konstrukce digitálních systémů )|| NOW ( pa174 Design of Digital Systems II )

Garant

doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Zdeněk Matěj, Ph.D.prof. Ing. Václav Přenosil, CSc.Mgr. Martin VeškrnaRNDr. Filip MravecIng. Ahmad Abbadi