Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z architektury digitálních systémů (PB171)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PB171 - Seminář z architektury digitálních systémů, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem semináře je osvojit si v praxi znalosti získané v předmětu Architektura výpočetních systémů. Konkrétně se studenti podrobně seznámí se strukturou a návrhem systému pro vybrané jednočipové počítače, vyzkouší si jejich programovaní v jazycích Assembler a C a v závěru semestru vytvoří a obhájí vlastní projekt. Kurz bude probíhat na technickém a programovém vybavení v Laboratoři architektury a konstrukce číslicových počítačů.

Osnova

Architektura osmibitového kontroleru (rodina PIC12).Jazyk symbolických adres (assembleru).Obsluha digitálních vstupů a výstupů.Obsluha přerušení a časovačů.Obsluha EEPROM a kontrolních obvodů.Použití ADC a komparátoru.Překladač jazyka C pro osmibitovou platformu.Obsluha v jazyce C.Obsluha posuvného registru.Obsluha sběrnice UART, SPI, I2C.Ovládání pokročilých periferií.Práce na samostatném projektu.

Literatura

Datasteety jednotlivých použitých modulů

Požadavky

PA174 Design of Digital Systems II || PV170 Konstrukce digitálních systémů

Garant

doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin VeškrnaRNDr. Zdeněk Matěj, Ph.D.prof. Ing. Václav Přenosil, CSc.RNDr. Filip MravecMgr. Šimon Řeřucha, Ph.D.prof. Ing. Václav Přenosil, CSc.