Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z GIS I (PV047)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV047 - Vybrané kapitoly z GIS I, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je výuka týmové práce studentů při analýze, designu a vývoje GIS aplikace podle standardizovaných strukturovaných a/nebo objektových metodik. Studenti pracují týmově podle předem stanovených etap zvolené metodiky. V rámci etapy jsou jednotlivým studentům přiřazeny role (analytik, technolog, specialista designu). Výsledky každé etapy jsou veřejně obhajovány.Část I Vybraných kapitol z GIS se týká etapy analýzy GIS aplikace.Seminář je doplněn výkladem metodických principů s důrazem na specifika analýzy a návrhu geografických informačních systémů.Na konci tohoto kurzu bude student schopen:porozumět a vysvětlit metody projektování GIS;použít tyto informace k realizaci projektu GIS;vytvořit návrh malého GIS.

Osnova

V části Vybrané kapitoly z GIS I kurz obsahuje tyto etapy analýzy, designu a vývoje:- Definice požadavků na systém, strategické plány objednatele okolí podniku, geografické úvahy, finanční omezení a termínová omezení- Procesní a datová analýza - konceptuální úroveň, dekompozice procesů, entity a vazby, diagramy (DFD-diagram, ER-diagram, UML-diagramy)- Detailní analýza systému, entity a vazby včetně atributů, typů a domén, funkční analýzu do úrovně elementárních funkcí, vztah mezi elementárními funkcemi a entitami, ověření životního cyklu instancí entitVýstupem této části kurzu je dokument s analýzou systému a s výše uvedeným obsahem a jeho obhajoba v rámci semináře.

Literatura

Firemní materiály GIS/Technical manuals of GIS systems

Požadavky

Relační databáze.Základní technologie v geoinformačních systémech.

Garant

doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Milan Drášil, CSc.RNDr. Rudolf Richter, CSc.