Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítače a hudba II (PV129)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV129 - Počítače a hudba II, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět poskytne základní znalosti v oblasti využití počítače v hudební tvorbě. Prohloubí u studentů vědomosti klasických skladebných postupů v hudební kompozici a teoretické i praktické znalosti s využitím profesionálních programů pro vznik, úpravy, notaci a reprodukci zvuku; seznámí je s uplatněním komerčních i speciálních programů pro tvorbu hudby (zejm. s programem CCOMP). Naučí studenty základům kompozice zvukového doprovodu k animaci a počítačovým hrám formou vlastní práce studentů při tvorbě počítačové hudby. Na konci tohoto kurzu bude student schopen vytvořit vlastní hudební počítačové skladby.

Osnova

Základy klasických skladebných postupů v hudební kompozicipříprava pro práci s hudebními programyuplatnění komerčních i speciálních programů pro tvorbu hudbyprogramy pro automatizaci hudební notaceužití profesionálních programů pro vznik, úpravy, notaci a reprodukci zvukůprogram CCOMP (Computer COMposition Program) pro vznik artificiálních hudebních děl, jejich automatickou notaci a zvukovou realizacikompozice zvukového doprovodu k animaci a počítačovým hrámpočítačová hudba jako autonomní umělecká tvorbaposlech a rozbor významných děl artificiální hudbyvlastní práce studentů při tvorbě počítačové hudby.

Literatura

doporučená literaturahttp://www.fi.muni.cz/~qruzicka

Požadavky

Není potřeba žádné předběžné hudební vzdělání, doporučuje se (není nutností) absolvovat předmět PV121 Počítače a hudba I.

Garant

doc. RNDr. Petr Matula, Ph.D.

Vyučující

MgA. Rudolf Růžička