Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Human-Computer Interaction Laboratory (PV160)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV160 - Human-Computer Interaction Laboratory, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti pracují v Laboratoři interakce člověka s počítačem a podílí se na řešení výzkumných úloh z různých oblastí počítačové grafiky, virtuální reality, haptické interakce apod. Studenti se naučí pracovat v malých týmech společně na řešení netriviálních teoretických a praktických problémů.

Osnova

V předmětu Laboratoř interakcí člověka s počítačem řeší studenti individuální, ale především týmové projekty zaměřené na nové formy interakcí člověka s počítačem. Hlavní oblastí jsou algoritmické a systémové problémy z počítačové grafiky, grafických rozhraní, detekce polohy, silové zpětné vazby a propojování dílčích řešení do funkčních systémů.

Literatura

SIGGRAPH Conf.Proc., ACM Digital Library etc.

Požadavky

SOUHLASPředpokladem pro zápis do předmětu je:1) schopnost samostatné práce v týmu,2) zájem a dlouhodobější zapojení -- vícesemestrová práce,3) znalost některého z C++, C#, Java; Windows, UNIX/Linux,4) alespoň pasivní znalost anglického jazyka.

Garant

doc. RNDr. Petr Matula, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Sochor, CSc.RNDr. Barbora Kozlíková, Ph.D.Mgr. Jiří Chmelík, Ph.D.