Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Procesní řízení (PV165)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV165 - Procesní řízení, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle kurzu jsou:porozumět principům procesního řízení a workflow;naučit se plánovat, provádět a monitorovat firemní procesy;naučit se stanovit, řídit a optimalizovat čas, cenu a kvalitu procesů.

Osnova

Historie, procesní řízení, procesy.Workflow, workflow systém, workflow referenční model.Workflow Enactment Service (WES).Workflow Application Programming Interface & Interchange (WAPI).Process Definition Tools (PDT), Workflow Process Model.Komunikace s uživateli a aplikacemi.Komunikace s jinými workflow systémy.Administrace a monitoring, stanovení výkonnosti procesů.Simulace procesů.Optimalizace procesů, CPI, BPR.BPMN (Business Process Modelling Notation).BPEL (Business Process Execution Language).Využití UML pro procesní modelování.CASE nástroje pro tvorbu workflow modelů.Vybrané workflow produkty.Workflow standardy.

Literatura

FIALA, Josef a Jan MINISTR. Průvodce analýzou a modelováním procesů. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita, 2003. 109 s. ISBN 80-248-0500-6. infoWorkflow handbook 2004 :published in association with the workflow management coalition. Edited by Layna Fischer. Lighthouse Point: Future strategies, 2004. 381 s. ISBN 0-9703509-6-1. infoRÁČEK, Jaroslav , Jan MINISTR a Josef FIALA. Monitoring workflow systémů veřejné správy. In Firma a konkurenční prostředí 2005. Brno: KONVOJ, 2005. s. 65-75, 11 s. ISBN 80-7302-097-1. infoRÁČEK, Jaroslav . Workflow správních procesů v oblasti životního prostředí. Brno: Masarykova univerzita v Brně, Fakulta informatiky, 2002. 152 s. info

Požadavky

Znalosti základů softwarového inženýrství.

Garant

doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jaroslav Ráček, Ph.D.Mgr. Ján HrivňákMgr. Dalibor Toth