Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce digitálních systémů (PV170)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV170 - Konstrukce digitálních systémů, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je porozumět a aktivně zvládnout základní teoretické poznatky a praktické postupy sloužící pro popis a pro konstrukci číslicových systémů. Konkrétně se jedná o následující skutečnosti:Základy logické algebry.Návrh jednoduchých kombinačních obvodů.Návrh základních sekvenčních obvodů.

Osnova

Teorie zobrazení dat a kódování informací.Logická algebra a optimalizace logických výrazů.Realizace aritmetických a logických operací v číslicovém počítači.Základy impulsní techniky.Základní logické obvody a prvky logické struktury číslicových počítačů.Teoretický aparát návrhu automatů.Základní funkční bloky číslicových počítačů.Jádra číslicových systémů

Literatura

doporučená literaturaJohn F. Wakerly, Digital Design: Principles and Practices (4th Edition) , Prentice Hall, 2005.

Požadavky

NOW ( PB170 Seminář z konstrukce dig.syst. )Jedná se o úvodní předmět oboru. Nejpozději paralelně je nutno absolvovat předmět PB107.

Garant

doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Václav Přenosil, CSc.RNDr. Zdeněk Matěj, Ph.D.Mgr. Martin VeškrnaRNDr. Filip Mravec