Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika číslicových systémů (PV171)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV171 - Diagnostika číslicových systémů, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je obeznámení se základy teorie spolehlivosti technických systémů. Pozornost se věnuje především:teorii spolehlivosti technických systémůteoretické a praktické diagnostice číslicových systémůzákladním principům, modelům a aplikacím zálohování.

Osnova

Úvod do teorie spolehlivosti.Úvod do spolehlivost technického a programového vybavení číslicových systémů.Definice spolehlivosti, klasifikace poruch a číselné charakteristiky spolehlivosti.Základní pojmy technické diagnostiky, modely poruch číslicových systémů.Metody sestavení kroku testu a metody sestavení detekčních a lokalizačních testů.Kontrola bezporuchové činnosti, zotavení systému po poruše, rekofigurace, degradace funkcí.Systémy odolné poruchám, zálohování.Principy predikční diagnostiky technických systémů.Technické a programové prostředky kontroly práceschopnosti a diagnostiky číslicových systémů.Testování mikroprocesorových systémů a ROMBIOS.

Literatura

doporučená literaturaMartin L. Shooman, Reliability of Computer Systems and Networks: Fault Tolerance, Analysis, and Design , Wiley-Interscience, 2001Military Standard MIL-STD-1696A: Procedures for performing a failure mode, effects, and criticality analysisMilitary Handbook MIL-HDBK-217F: Reliability prediction of electronic equipmentneurčenoNOVÁK, M., PŘENOSIL, V., SVÍTEK, M., VOTRUBA, Z. Problémy spolehlivosti, životnosti a bezpecnosti systémů. NEURAL NETWORK WORLD, edice monografií, Praha 2004BEDNAŘÍK, J. Technika spolehlivosti v elektronické praxi. SNTL 1990

Požadavky

( PV170 Konstrukce digitálních systémů && PV172 Architektura digit. systémů )Předpokladem pro úspěšné studium je absolvování předmětů PV170 a PV172.

Garant

doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Václav Přenosil, CSc.Mgr. Martin VeškrnaRNDr. Zdeněk Matěj, Ph.D.Ing. Zbyněk Bureš, Ph.D.