Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář zpracování přirozeného jazyka (PV173)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV173 - Seminář zpracování přirozeného jazyka, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Účelem semináře je prezentovat průběžné výsledky výzkumu v Laboratoři zpracování přirozeného jazyka (http://nlp.fi.muni.cz/), zejména práce doktorandů a studentů.

Osnova

Seminární výuka je založená převážně na prezentacích připravených studenty. Prezentace a diskuze probíhají obvykle v češtině nebo, podle volby mluvčího, v angličtině. Studenti mají velký prostor ovlivnit obsah semináře v diskuzi po prezentacích.

Literatura

The Oxford handbook of computational linguistics. Edited by Ruslan Mitkov. Oxford: Oxford University Press, 2003. xx, 784 s. ISBN 0-19-823882-7. infoMANNING, Christopher D. a Hinrich SCHÜTZE. Foundations of statistical natural language processing. Cambridge: MIT Press, 1999. xxxvii, 68. ISBN 0-262-13360-1. info

Požadavky

SOUHLASPředpokladem pro zápis do předmětu je aktivní práce v Laboratoři zpracování přirozeného jazyka a schválení přihlášky vyučujícím (P. Rychlý, A. Horák).

Garant

doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D.Mgr. Pavel Rychlý, Ph.D.doc. PhDr. Karel Pala, CSc.doc. RNDr. Petr Sojka, Ph.D.RNDr. Vojtěch Kovář, Ph.D.RNDr. Miloš JakubíčekRNDr. Adam Rambousek