Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správa systémů MS Windows I (PV175)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV175 - Správa systémů MS Windows I, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je poskytnout studentům ucelené informace potřebné pro správu desktopových operačních systémů MS Windows.

Osnova

Instalace a migrace na Windows 8.1Základní konfigurace systémuUživatelské a skupinové účtyNastavení síťových připojeníZáklady Active DirectorySouborový systém NTFS, sdílení souborů, lokální a síťová oprávnění k přístupuHardwarová zařízení a ovladačeSpráva disků a datAudit událostíZálohování a obnova datSpráva vzdálených uživatelůŘešení problémů při startu systémuRegistrační databáze - Windows RegistryŠifrování souborů - Encrypting File SystemZáklady skriptování

Literatura

MCLEAN, Ian ; THOMAS, Orin . MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-680): : Configuring Microsoft® Windows 7. 1. Redmond, Washington : Microsoft Press, 2009. 912 s. ISBN 0-7356-2708-8.TULLOCH, Mitch ; NORTHRUP, Tony ; HONEYCUTT, Jerry . Windows 7 Resource Kit. Redmond, Washington : Microsoft Press, 2009. 1760 s.

Požadavky

Znalost základních principů operačních systémů alespoň v rozsahu předmětu PB152 Operační systémy a zkušenosti s OS Windows (řady XP či novější) na uživatelské úrovni.

Garant

doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Libor DušekMgr. Tomáš SedmíkMgr. Petr SvirákMgr. Ondrej Šebela