Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IT Services Management (PV203)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV203 - IT Services Management, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět představuje vývoj v oblasti "Service Science" jako nové multidisciplinární oblasti vědy a výzkumu. Nastiňuje možnosti, které dává systematický přístup k inovacím v oblasti služeb. Předmět je zaměřen na postupy a řešení uplatňovaná především v oblasti poskytování služeb IT.Na konci tohoto kurzu bude student schopen:porozumět posunu od produktové ekonomiky k ekonomice služeb a smyslu service science;porozumět outsourcingu a službám datových center;zformulovat service level agreement;porozumět přístupu SaaS - Software as a Service.

Osnova

Pojem service scienceIS/IT outsourcingIDC model – přehledCustomer Support CenterServer System Operations & Desktop Client SupportPraktické cvičení – SSO/DCS v IBM GSDCNetwork Services DeliveryMainframe servicesOutsourcing Infrastructure Services, Customer Support ServicesFurther development of IS/IT outsourcing services

Literatura

Case studies from IBM Integrated Service Delivery CentreInternet

Garant

doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Stanislav MichelfeitMgr. Jitka Kitner