Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové sítě a směrovací protokoly (PV233)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV233 - Počítačové sítě a směrovací protokoly, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Počítačové sítě a směrovací protokoly je poskytnout studentům informace v oblasti moderních počítačových sítí a umožnit jim získat i praktické dovednosti týkající se budování a správy počítačových sítí. V průběhu předmětu budou studenti seznámeni zejména s vrstvami referenčního modelu OSI (jejich funkcemi a protokoly), síťovou architekturou Ethernet, problematikou statického a dynamického směrování (protokoly RIPv1, RIPv2, EIGRP a OSPF) a s operačním systémem IOS.Na konci tohoto předmětu studenti budou:znát principy komunikace v počítačových sítích;obeznámeni s jednotlivými vrstvami referenčního modelu OSI, s jejich funkcemi a protokoly;disponovat vědomostmi a zkušenostmi nezbytnými pro budování sítí Ethernet;vědět principy statického směrování;znát protokoly dynamického směrování;schopni konfigurovat směrovače firmy Cisco.

Osnova

Přepínané sítě a přepínačeVirtuální počítačové sítěStatické a dynamické směrováníProtokoly RIP, RIPng, OSPF (jediná oblast)Směrovací tabulkyŘídicí přístupové seznamy (ACL)Protokol DHCPPřeklad adres v prostředí IPv4

Literatura

povinná literaturaCCNA Exploration 4.0 – Network Fundamentals, Cisco Systems, Inc. 2008CCNA Exploration 4.0 – Routing Protocols and Concepts, Cisco Systems, Inc. 2008doporučená literaturaLAMMLE, Todd. CCNA :Cisco certified network associate study guide. 5th ed. San Francisco, Calif.: SYBEX, 2005. xlii, 675. ISBN 0-7821-4391-1. info

Požadavky

( PB156 Počítačové sítě || PV183 Technologie počítačových sítí ) && SOUHLAS

Garant

doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jaroslav Pelikán, Ph.D.Mgr. Luděk Bártek, Ph.D.Ing. Mgr. et Mgr. Zdeněk Říha, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Dočkal, CSc.Ing. Josef Kaderka, Ph.D.