Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování generativního designu (PV259)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV259 - Programování generativního designu, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude absolvent schopen samostatně navrhnout a implementovat vlastní designové řešení, prezentovat je vhodnou formou. Konkrétně bude schopen algoritmicky pracovat s: Barevnými paletami s využitím různých typů interpolace. Obrazem, kde dokáže organizovat barevné plochy podle programovaných hodnot. Návrhem a vytvořením organizace rytmicky řazených tvarů, komplexních modulů v rastru, generováním růstových struktur, vytvořením různých typů animovaných a dynamických štětců pro kreslení písmen, kombinací tvaru s barvou. Písmem, kdy dokáže kreativním způsobem zpracovávat parametry vektorového písma. Dále bude student schopen programovat hodnoty ovlivňující velikost písma, orientaci písma, porozumí vizualizaci písma v textu na základě zvolených parametrů, práci s křivkami či programované mutaci písma.

Osnova

Barva - barevné palety skrze interpolaci, zpracovaní barevné palety z obrazu, organizace ploch podle programovaných hodnot.Tvar - organizace rytmicky řazených tvarů, komplexních modulů v rastru, generování růstové struktury, programování štětců, štětce pro kreslení písmem a komplexními moduly.Písmo - parametry vektorového písma, programování hodnot ovlivňující velikost písma, orientaci písma, vizualizace písma v textu, práce s křivkami, programovaná mutace písma.Náhodnost a šum, oscilační křivky.Atraktory, stromové diagramy, dynamické datové struktury.

Literatura

doporučená literaturaForm+Code in Design, Art, and Architecture. ISBN 9781568989372. infoGenerative art :a practical guide using processing Matt Pearson. ISBN 9781935182627. infoGenerative design :visualize, program, and create with processing. ISBN 9781616890773. info

Požadavky

Znalost základních algoritmů a datových struktur v rozsahu předmětu IB002 Algoritmy a datové struktury I, znalost programování v rozsahu předmětu IB001 Úvod do programování skrze C či předmětu obdobného rozsahu a složitosti.

Garant

doc. RNDr. Petr Matula, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Barbora Kozlíková, Ph.D.MgA. Helena Lukášová, ArtD.