Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomický styl myšlení II (VB004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VB004 - Ekonomický styl myšlení II, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Výklad je zaměřen na základní makroekonomické pojmy a vztahy. Důraz je kladen zejména na vztah ekonomického systému a státní hospodářské politiky, včetně mezinárodních ekonomických vazeb.

Osnova

Měření výkonnosti národního hospodářství.Základní souvislosti ekonomického růstu a cyklických oscilacítržních ekonomik.Makroekonomická rovnováha.Funkce peněz, rovnováha peněžního trhu.Funkce bankovního sektoru.Inflace a její dopady na hospodářství.Ekonomická funkce státu.Cíle hospodářské politiky.Fiskální a monetární politika.Rozbor základních souvislostí interakce národní ekonomiky avnějšího hospodářského prostředí.Mezinárodní obchod. Měnové kursy.

Literatura

Sylaby přednášek, odborné články. / Lecture slides, expert articalsFUCHS, Kamil a Pavel TULEJA. Základy ekonomie. 1. vyd. Praha: Ekopress, odborné nakladatelství, 2003. 348 s. ISBN 80-86119-74-2. info

Požadavky

VB003 Ekonomický styl myšlení I

Garant

doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jitka Dušková, Ph.D.