Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fotografie III (VV045)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VV045 - Fotografie III, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Výuka výběrové fotografie zaměřená na samostatnou práci v jednotlivých fotografických žánrech.Na konci tohoto kurzu bude student schopen: vytvořit studii figury v ateliéru, montáž figur na bílém pozadí, nasvítit portrét více světelnými zdroji, tabletop, vytvoři soubor divadelní fotografie.

Osnova

Figura v ateliéru.Portrét a autoportrét.Krajina.Městská krajinaSociální dokument.Vlastní volná tvorba.Dokumentární fotografie.Divadelní fotografie.

Literatura

Katalog k výstavě Divadelní fotografie Jaromíra Svobody (Variant.) : Výstava divadelní fotografie Jaromíra Svobody. infoPostmoderní fotografie :fotografie jako umění na konci dvacátého století. Edited by Robert Silverio. 1. vyd. Praha: Akademie múzických umění, Fakulta filmová a televizní, Katedra fotografie, 2007. 146 s. ISBN 978-80-7331-083-7. infoNĚMCOVÁ, Marie. Digitální fotografie. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2005. 88 s. ISBN 80-251-0780-9. infoGRYGAR, Štěpán. Konceptuální umění a fotografie. 1. vyd. Praha: Akademie múzických umění, Fakulta filmová a televizní, Katedra fotografie, 2004. 119 s. ISBN 80-7331-014-7. infoBUCHNER, Alexander a Helena VRANÁ. Divadelní fotografie Karla Drbohlava. I. díl. 1. vyd. Praha: Národní muzeum, 1980. 327 s. info

Požadavky

SOUHLASVýuka oboru Fotografie předpokládá fotografické vidění světa. K realizaci cvičení je vhodné použit vlastní digitální přístroj, nejlépe jednookou zrcadlovku s výměnnou optikou.VV034

Garant

doc. RNDr. Petr Matula, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Víšek