Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konceptuální a intermediální tvorba I (VV067)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VV067 - Konceptuální a intermediální tvorba I, Fakulta informatiky, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s konceptuálními postupy v tvůrčím procesu, rozšířit jejich tvorbu o nové přístupy a využít intermediálních možností. Vést studenty ke kreativnímu procesu pomocí práce na vlastních autorských projektech, ale i na těch společných, akcentujících týmovou spolupráci. Vedle práce na projektech pod odborným vedením pedagoga bude výuka doplňována přednáškami s cílem prohloubit jejich znalosti v této oblasti umění, orientovat se v současném i minulém dění v uměleckém prostoru.

Osnova

1.Konceptuální práce, idea a realizace, formát myšlenky jakovýchodiska a nosného média2.Záznam a jeho posuny (fotografie, deníkové postupy, video) –průběžná práce3.Práce s textem, pojmy, jejich význam a použití ve vizuální tvorbě4.Automatické techniky, kresba a malba5.Okrajová grafická média a veřejný prostor (komiks, grafitti,street art)

Literatura

Artspeak :a guide to contemporary ideas, movements, and buzzwords, 1945 to the present. ISBN 9780789203656. infoContemporary art :a very short introduction. ISBN 9780192806468. infoDigital by design :crafting technology for products and environments. ISBN 9780500289013. info

Požadavky

SOUHLASPrerekvizita - absolvování některých předmětů AGDaMM

Garant

doc. RNDr. Petr Matula, Ph.D.

Vyučující

MgA. Anna Ronovská