Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy výživy ve sportu (bk2022)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bk2022 - Základy výživy ve sportu, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je vysvětlit základní koncepty oboru výživa. Studenti tohoto kursu získají základní informace a porozumí vztahům mezi výživou a pohybovou aktivitou.

Osnova

1. Základní pojmy o výživě.2. Energetická bilance.3. Sacharidy.4. Proteiny.5. Tuky.6. Vitaminy.7. Minerální látky.8. Voda, tekutinová bilance.9. Sportovní výiva.10. Suplementy.11. Výživa před, během a po výkonu.12. Výživa a cvičení speciálních skupin.13. Výživa v silových a vytrvalostních sportech.

Literatura

povinná literaturaMANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ . Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007. 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. infodoporučená literaturaCLARK, Nancy. Sportovní výživa. 3., dopl. vyd. Praha: Grada, 2014. 392 s. ;. ISBN 9788024746555. infoVýživa ve sportu :příručka pro sportovní medicínu. Edited by Ron J. Maughan - Louise Burke, Translated by Zuzana Zafarová. 1. české vyd. Praha: Galén, 2006. 311 s. ISBN 80-7262-318-4. infoneurčenoClinical Sports Nutrition. ISBN 9780070277205. infoBENARDOT, Dan. Advanced sports nutrition. 2nd ed. Champaign, Ill.: Human Kinetics, 2012. xii, 411 p. ISBN 9781450401616. infoPractical sports nutrition. Edited by Louise Burke. Champaign: Human Kinetics, 2007. xi, 531 s. ISBN 978-0-7360-4695-4. info

Garant

Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.Mgr. Ondřej Smolka, Ph.D.Ing. Lucia Štulrajterová