Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výživa ve sportu (bk2122)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bk2122 - Výživa ve sportu, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student je po absolvování předmětu schopen orientovat se v problematice sportovní výživy. Dokáže aplikovat základní poznatky z výživy do prostředí různých sportovních disciplín. Na základě nabytých znalostí umí odborně posoudit a korigovat nutriční potřeby sportovců.

Osnova

Limitující aspekty sportovní výživySportovní výživa rekreačních a vrcholových sportovců, výžiiva před, během a po zatíženíHydratace ve sportuVýživa vytrvalostních sportovcůVýživa silových a rychlostně silových disciplínVýživa v kolektivních sportech a koordinačně estetických sportechDoplňkY stravy ve sportuZdravotní aspekty sportovní výživy; sportovní výživa různých populačních skupin

Literatura

povinná literaturaBERNACIKOVÁ, Martina , Jan CACEK , Lenka DOVRTĚLOVÁ , Iva HRNČIŘÍKOVÁ , Kateřina KAPOUNKOVÁ , Jitka KOPŘIVOVÁ , Michal KUMSTÁT , Jan NOVOTNÝ , Petr POSPÍŠIL , Jana ŘEZANINOVÁ , Michal ŠAFÁŘ a Tomáš ULBRICH . Regenerace a výživa ve sportu. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2013. 252 s. ISBN 978-80-210-6253-5. infodoporučená literaturaCLARK, Nancy. Sportovní výživa. 3., dopl. vyd. Praha: Grada, 2014. 392 s. ;. ISBN 9788024746555. infoBENARDOT, Dan. Advanced sports nutrition. 2nd ed. Champaign, Ill.: Human Kinetics, 2012. xii, 411 p. ISBN 9781450401616. infoPractical sports nutrition. Edited by Louise Burke. Champaign: Human Kinetics, 2007. xi, 531 s. ISBN 978-0-7360-4695-4. info

Garant

Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.

Vyučující

Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.