Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy zdravé výživy I (bk2219)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bk2219 - Základy zdravé výživy I, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V rámci předmětu se studenti seznámí se obecnými výživovými doporučeními, stanovením výživových dávek pro obzvatelstvo, yákladech složení potravin, principy výroby potravin. Studenti se seznámí s prevencí chorob pomocí výživy, a také specifickými doporučeními pro populační a jiné vybrané skupiny obyvatel.

Osnova

1. Výživová doporučení, výživové dávky.2. Složení potravin3. Energetická hodnota potravin4. Skupiny potravin, yásady sestavení jídelníčku5. Složení nápojů, yákladní ingredience, náhradní a umělá sladidla6. Výživa specifických skupin (těhotné, kojící, kojenci, batolata, děti předškolního věku, děti školního věku, senioři, duševně pracijící, sportovci, jídleníček v provozu na směny)7. Výživa v prevenci vybraných chorob

Literatura

WHITNEY, Eleanor Noss a Sharon Rady ROLFES. Understanding nutrition. 12th ed. Australia ;: Wadsworth, Cengage Learning, 2011. xvii, 704. ISBN 0538734760. info

Garant

Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.