Předmět Základy zdravé výživy II (bk2232)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bk2232 - Základy zdravé výživy II, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Cílem předmětu je seznámit studenta s informacemi z oblasti legislativy potravin, bezpečnosti potravin a specifických složkách potravin a jejich účinků na zdraví člověka. Dále se studenti seznámí s přístupy prevence nemocí pomocí výživy, a také dietními režimy doporučenými pro danou chorobu.
Osnova
1. Legislativa potravin.2. Bezpečnost potravin.3. Kontorla potravin v ČR a EU4. Biologicky aktivní látky.5. Antioxidanty ve výživě.6. Speciální výživa.7. Výživa v prevenci chorob.
Literatura
SPINOZA, Benedictus de. On the correction of the understanding (Přít.) : Spinoza's Ethics ; and, On the correction of the understanding. infoA dictionary of food and nutrition. Edited by David A. Bender. 3rd ed. New York : Oxford University Press, 2009. 596 p. ISBN 9780199234875. infoGROPPER, Sareen S., Jack L. SMITH a James L. GROFF. Advanced nutrition and human metabolism. 5th ed. Balmont, Calif.: Wadsworth Cengage Learning, 2009. xvii, 600. ISBN 9780495116615. infoEuropean nutrition and health report 2009. Edited by Ibrahim Elmadfa. Basel: Karger, 2009. xiv, 412 s. ISBN 9783805592970. infoLife cycle nutrition :an evidence-based approach. Edited by Sari Edelstein - Judith Sharlin. Sudbury, Mass.: Jones and Bartlett Publishers, 2009. xxv, 532 p. ISBN 9780763738105. infoSTIPANUK, Martha H. Biochemical, physiological & molecular aspects of human nutrition. 2nd ed. Philadelphia: Saunders, 2006. xx, 1212 s. ISBN 978-1-4160-0209-3. infoHandbook of nutrition and imunity. Edited by M. Eric Gershwin - Penelope Nestel - Carl L. Keen. 1st ed. Totowa: Humana Press, 2004. xi, 365 s. ISBN 1-59259-790-4. infoDiet, nutrition and the prevention of chronic diseases :report of a joint WHO/FAO expert consultation. 1st ed. Geneva: World Health Organization, 2003. x, 149 s. ISBN 92-4-120916-X. infoEVERS, Connie Liakos. How to teach nutrition to kids. Portland: Carrot Press, 2003. 247 s. ISBN 0-9647970-1-1. infoWHITNEY, Eleanor Noss a Frances Sienkiewicz SIZER. Nutrition : concepts and controversies. 9th ed. Belmont: Wadsworth, 2003. xvi, 578 s. ISBN 0-534-57797-0. infoBAUER, Kathleen D. a Carol A. SOKOLIK. Basic nutrition counseling skill development :a guideline for lifestyle management. Belmont, CA: Wadsworth/Thomson Learning, 2002. xvii, 298. ISBN 0-534-58977-4. infoGuidelines for comprehensive programs to promote healthy eating and physical activity :nutrition and physical activity work group. Edited by Susanne Gregory. Champaign: Human Kinetics, 2002. xviii, 37. ISBN 0-7360-4464-7. infoCHEUNG, Lilian W. Y., Steven L. GORTMAKER a Hank DART. Eat well & keep moving :an interdisciplinary curriculum for teaching upper elementary school nutrition and physical activity. Champaign: Human Kinetics, 2001. xxi, 481 s. ISBN 0-7360-3096-4. infoAntioxidants in nutrition, health, and disease. Edited by J.M.C Gutteridge - B. Halliwell. [1st ed.]. Oxford: Oxford University Press, 1994. vi, 143 s. ISBN 0-19-854902-4. info
Garant
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Vyučující
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.