Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy zdravé výživy II (bk2232)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bk2232 - Základy zdravé výživy II, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenta s informacemi z oblasti legislativy potravin, bezpečnosti potravin a specifických složkách potravin a jejich účinků na zdraví člověka. Dále se studenti seznámí s přístupy prevence nemocí pomocí výživy, a také dietními režimy doporučenými pro danou chorobu.

Osnova

1. Legislativa potravin.2. Bezpečnost potravin.3. Kontorla potravin v ČR a EU4. Biologicky aktivní látky.5. Antioxidanty ve výživě.6. Speciální výživa.7. Výživa v prevenci chorob.

Literatura

SPINOZA, Benedictus de. On the correction of the understanding (Přít.) : Spinoza's Ethics ; and, On the correction of the understanding. infoA dictionary of food and nutrition. Edited by David A. Bender. 3rd ed. New York : Oxford University Press, 2009. 596 p. ISBN 9780199234875. infoGROPPER, Sareen S., Jack L. SMITH a James L. GROFF. Advanced nutrition and human metabolism. 5th ed. Balmont, Calif.: Wadsworth Cengage Learning, 2009. xvii, 600. ISBN 9780495116615. infoEuropean nutrition and health report 2009. Edited by Ibrahim Elmadfa. Basel: Karger, 2009. xiv, 412 s. ISBN 9783805592970. infoLife cycle nutrition :an evidence-based approach. Edited by Sari Edelstein - Judith Sharlin. Sudbury, Mass.: Jones and Bartlett Publishers, 2009. xxv, 532 p. ISBN 9780763738105. infoSTIPANUK, Martha H. Biochemical, physiological & molecular aspects of human nutrition. 2nd ed. Philadelphia: Saunders, 2006. xx, 1212 s. ISBN 978-1-4160-0209-3. infoHandbook of nutrition and imunity. Edited by M. Eric Gershwin - Penelope Nestel - Carl L. Keen. 1st ed. Totowa: Humana Press, 2004. xi, 365 s. ISBN 1-59259-790-4. infoDiet, nutrition and the prevention of chronic diseases :report of a joint WHO/FAO expert consultation. 1st ed. Geneva: World Health Organization, 2003. x, 149 s. ISBN 92-4-120916-X. infoEVERS, Connie Liakos. How to teach nutrition to kids. Portland: Carrot Press, 2003. 247 s. ISBN 0-9647970-1-1. infoWHITNEY, Eleanor Noss a Frances Sienkiewicz SIZER. Nutrition : concepts and controversies. 9th ed. Belmont: Wadsworth, 2003. xvi, 578 s. ISBN 0-534-57797-0. infoBAUER, Kathleen D. a Carol A. SOKOLIK. Basic nutrition counseling skill development :a guideline for lifestyle management. Belmont, CA: Wadsworth/Thomson Learning, 2002. xvii, 298. ISBN 0-534-58977-4. infoGuidelines for comprehensive programs to promote healthy eating and physical activity :nutrition and physical activity work group. Edited by Susanne Gregory. Champaign: Human Kinetics, 2002. xviii, 37. ISBN 0-7360-4464-7. infoCHEUNG, Lilian W. Y., Steven L. GORTMAKER a Hank DART. Eat well & keep moving :an interdisciplinary curriculum for teaching upper elementary school nutrition and physical activity. Champaign: Human Kinetics, 2001. xxi, 481 s. ISBN 0-7360-3096-4. infoAntioxidants in nutrition, health, and disease. Edited by J.M.C Gutteridge - B. Halliwell. [1st ed.]. Oxford: Oxford University Press, 1994. vi, 143 s. ISBN 0-19-854902-4. info

Garant

Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.