Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní a sociální aspekty ve sportu 2 (bk2289)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bk2289 - Právní a sociální aspekty ve sportu 2, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Budování právního vědomí studentů a získání základní orientace v postavení fyzické a právnické osoby (sportovce, rozhodčího, trenéra, funkcionáře, klubu, svazu apod.) v právním řádu ČR a systému právních norem EU a to s ohledem na autonomii sportu a interní právní normy jednotlivých sportů.

Osnova

1. Aspekty vztahů právního řádu a interních sportovních norem včetně specifik sportu2. Vztahy státu a sportu, podpora a financování sportu v ČR3. Vztah sportu a práva, vliv na sportovní subjekty4. Daně sportovních subjektů5. Subjekty ve sportu, právnické a fyzické osoby – úskalí vztahů uvnitř svazů6. Český profesionalismus, úprava a smlouvy7. Smluvní vztahy sportovních subjektů, forma, obsah, úskalí8. Odpovědnost ve sportu a hranice mezi odpovědností občanskoprávní a trestněprávní9. Odpovědnost v autonomních subjektech podle interních norem10. Právní ochrana ve sportu v ČR11. Právní ochrana ve sportu ve světě a na OH12. Zásahy EU a ESD do sportu13. Sport a dopingové aféry

Literatura

Skripta – Sport a právo / 2012 / Jiří Kubíček

Požadavky

Praxe v oblasti tvorby, aplikace a užití sportovního práva.

Garant

Mgr. Jiří Kubíček

Vyučující

Mgr. Jiří Kubíček