Předmět Aplikovaná výživa ve sportu (bk2304)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bk2304 - Aplikovaná výživa ve sportu, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Cílem je vysvětlit základní pojmy. Studenti kurzu získají základní informace a dokáží aplikovat vztahy mezi výživou a cvičením.
Osnova
1. Základní nutriní pojmy2. Energetická bilance3. Sacharidy4. Bílkoviny5. Tuky6. Vitaminy7. Minerální látky8. Voda, vodní bilance, příjem tekutin9. Speciální sportovní potraviny10.Doplňky stravy11. Výživa před, během a po tréninku12. Výživa, cvičení a speciální skupiny obvatel
Literatura
Advanced nutrition and human metabolism. Edited by Sareen Annora Stepnick Gropper - Jack L. Smith - James L. Groff. 5th ed. United States: Wadsworth/Cengage Learning, 2009. xvii, 600. ISBN 978-0-495-11657-8. infoExercise physiology :energy, nutrition, and human performance. Edited by William D. McArdle - Frank I. Katch - Victor L. Katch. 6th ed. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins, 2007. xxi, 1068. ISBN 978-0-7817-4990-9. infoMANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ . Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007. 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. infoBENARDOT, Dan. Advanced sports nutrition. Champaigm: Human Kinetics, 2006. x, 341 s. ISBN 0-7360-5941-5. infoCLARK, Nancy. Nancy Clark's sports nutrition guidebook. 3rd ed. Champaign, IL: Human Kinetics, 2003. viii, 406. ISBN 0-7360-4602-X. infoEBERLE, Suzanne Girard. Endurance sports nutrition. Champaign: Human Kinetics, 2000. viii, 287. ISBN 0-7360-0143-3. infoBENARDOT, Dan. Nutrition for serious athletes :[an advanced guide to foods, fluids, and supplemants for training and performace]. Champaign: Human Kinetics, 2000. xiv, 337 s. ISBN 0-88011-833-4. infoMANORE, Melinda a Janice THOMPSON. Sport nutrition for health and performance. Champaign: Human Kinetics, 2000. xxii, 514. ISBN 0-87322-939-8. infoFoods, nutrition and sports performance. Edited by Clyde Williams - John T. Devlin. 1st ed. London: E & FN SPON, 1992. x, 194 s. ISBN 0-419-17890-2. info
Garant
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Vyučující
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.