Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe rozhodčího ledního hokeje III (bk2373)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bk2373 - Praxe rozhodčího ledního hokeje III, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prokazatelné absolvování minimálně 10 utkání ledního hokeje v pozici rozhodčího, z toho:minimálně 2 utkání v systému dvou rozhodčích, minimálně 2 utkání v pozici čárového rozhodčího v systému tří rozhodčích, minimálně 2 utkání minihokeje a minimálně 2 utkání v pozici pomocného rozhodčího.

Osnova

V rámci svého působiště (bydliště, místa studia či pracoviště) bude student v průběhu semestru absolvovat minimálně 10 utkání ledního hokeje v pozici rozhodčího, z toho: minimálně 2 utkání v systému dvou rozhodčích, minimálně 2 utkání v pozici čárového rozhodčího v systému tří rozhodčích, minimálně 2 utkání minihokeje a minimálně 2 utkání v pozici pomocného rozhodčího. Absolvování těchto utkání student doloží kopiemi zápisů o utkání v soutěžích ČSLH, ve kterých působil v daném semestru jako rozhodčí LH.

Literatura

- Směrnice ČSLH o právech a povinnostech rozhodčího ledního hokeje- IIHF, Officiating Procedures Manual, June 2009- Pravidla minihokeje ČSLH- Rozpisy příslušných soutěží včetně textových částí a zvláštních pravidel pro konkrétní soutěž- Soutěžní řád ČSLH- Video Banka KR ČSLH- Pravidla ledního hokeje 2010-2014, originál IIHF, Official Rule Book 2010-2014

Požadavky

Předmět navazuje na předměty, ve kterých studenti získávají teoretické dovednosti, a poznatky z těchto předmětů dále rozvíjí formou ověřování při praktickém výkonu práce rozhodčího v konkrétních utkáních ledního hokeje. Vedle praktického ověření poznatků a dovedností je důležitým přínosem a cílem předmětu také zpětná vazba a nové podněty pro výuku teoretických předmětů. V rámci praxe musí student prokázat schopnost působit v různých pozicích rozhodčího ledního hokeje, tedy v systému dvou rozhodčích, v pozici čárového rozhodčího i v pozici pomocného rozhodčího v boxu časoměřičů, stejně jako při řízení minihokeje nejmladších věkových kategorií. Z toho důvodu jsou tyto požadavky kladeny také na studenty, kteří jsou již držiteli licence rozhodčího a jako rozhodčí ledního hokeje delší dobu působí.

Garant

doc. PhDr. Ladislav Bedřich, CSc.