Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe II (bp1175)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp1175 - Odborná praxe II, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení studenta s provozem a prací fyzioterapeuta v lázeňských zařízeních. Student se aktivně účastní diagnosticko-terapeutických postupů u pacientů, pracuje pod odborným dohledem fyzioterapeuta s osvědčením o registraci (způsobilého k výkonu zdravotnického povolání dle Zákona č. 96/2004 Sb).

Osnova

Zimní Odborná praxe II probíhá formou 3 týdenních praktických stáží v rozsahu 160 vyučujících hodin (120 hodin - 3 pracovní týdny po 5 osmihodinových pracovních dnech). Stáže probíhají na pracovištích, se kterými FSpS MU uzavřela smlouvu o zabezpečení odborné praxe.Osnova praxe:1. Seznámení se s provozem pracoviště, zásadami bezpečnosti a ochrany práce.2. Seznámení se skladbou klientů v lázeňském zařízení (typy diagnóz, kapacita lázní) a přístrojovým vybavením.3. Aplikace vyšetřovacích a diagnostických postupů u klientů v lázeňském zařízení4. Vlastní úvaha studenta nad krátkodobým i dlouhodobým cílem terapie.5. Aplikace balneologických a fyzikálních procedur.6. Vedení skupinového cvičení.Studenti nejsou schopni vykonávat jednotlivé úkony samostatně bez odborného dozoru.Na studenty se vztahují požadavky Etického kodexu fyzioterapeuta ČR.

Literatura

ŠPIŠÁK, Ladislav. Klinická balneologie. Praha: Karolinum, 2010. ISBN 9788024616544. infoJANDOVÁ, Dobroslava. Balneologie. 1. vyd. Praha: Grada, 2008. 404 s. ISBN 978-80-247-2820-9. info

Požadavky

bp1147 Odborná praxe I bp1143 - Fyzioterapie Ibp1147 - Odborná praxe Ibp1150 - Vyšetřovací metody IIFyzikální terapie IIBalneologieAplikovaná fyzikální terapie II

Garant

Mgr. Jana Řezaninová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Řezaninová, Ph.D.Olga Korvasová