Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Neurologie II (bp1187)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp1187 - Neurologie II, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V tomto předmětu studenti získají teoretické znalosti o činnosti nervového systému, základních neurologických syndromech a struktuře neurologického vyšetření, o příčinách, patogenezi, diagnostice a terapii neurologických onemocnění a o významu rehabilitaci v jejich léčbě..

Osnova

1. Primární svalová onemocnění.2. Onemocnění peirferního nervového systému.3. Vertebrogenní onemocnění4. Cévní onemocnění mozku.5. Degenerativní oemocnění mozku.6. Roztroušená skleroza mozkomníšní.7. Zánětlivá onemocnění nervového systému.8. Záchvatová onemocnění.9. Míšní onemocnění.10. Bolesti hlavy.11. Dětská mozková obrna.12. Nitrlolební nádory.13. Traumata mozku.14. Komplexní regionální boletsivý syndrom.

Literatura

doporučená literaturaTYRLÍKOVÁ, Ivana a Martin BAREŠ. Neurologie pro nelékařské obory. Vyd. 2., rozš. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2012. 305 s. ISBN 9788070135402. info

Požadavky

interní lékařství, chirurgie, ortopedie a traumatologie, neurologie I

Garant

MUDr. Monika Trubáková

Vyučující

MUDr. Monika TrubákováOlga KorvasováMgr. Milan Mojžíš