Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy diagnostiky a terapie poruch pohybového aparátu II (bp1191)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp1191 - Základy diagnostiky a terapie poruch pohybového aparátu II, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Základy diagnostiky a terapie poruch pohybového aparátu II. je seznámení se studentů s manuálními diagnostickými a terapeutickými technikami. Zároveň by studenti měli ovládnout základní manuální techniky a dokázat je úspěšně a odborně aplikovat v praxi, s čímž souvisí jejich schopnost aktivně vyhledat patologii a zvolit vhodný způsob terapie. Studenti dále zvládnou provádět edukaci klientů a nácvik autoterapie. Diagnostika a terapie poruch pohybového aparátu II. zahrnuje oblast horní končetiny, pletence ramenního a orofaciální oblast.

Osnova

Diagnostika a terapie kůže, podkoží a fascií v oblasti horní končetiny.Diagnostika a terapie periostových bodů a svalů v oblasti předloktí a ruky, včetně technik postizometrické relaxace PIR.Diagnostika a terapie – mobilizační techniky v oblasti distálních interfalangeálních, proximálních interfalangeálních, metakarpofalangeálních a karpometakarpálních kloubů ruky.Diagnostika a terapie – mobilizační techniky v oblasti mediokarpálního a radiokarpálního kloubu.Diagnostika a terapie periostových bodů a svalů v oblasti loketního kloubu, včetně technik postizometrické relaxace PIR.Diagnostika a terapie – mobilizační techniky v oblasti proximálního a distálního radioulnárního kloubu a loketního kloubu.Diagnostika a terapie periostových bodů a svalů v oblasti pletence ramenního – svaly paže, včetně technik postizometrické relaxace PIR.Diagnostika a terapie periostových bodů a svalů v oblasti pletence ramenního – svaly ventrální části trupu, včetně technik postizometrické relaxace PIR.Diagnostika a terapie periostových bodů a svalů v oblasti pletence ramenního – svaly dorzální části trupu, včetně technik postizometrické relaxace PIR.Diagnostika a terapie – mobilizační techniky v oblasti glenohumerálního, skapulotorakálního, akromioklavikulárního a sternoklavikulárního kloubu.Diagnostika a terapie periostových bodů a svalů v oblasti orofaciální – žvýkací svaly, svaly dna ústního, nejazylkové a podjazylkové svaly, včetně technik postizometrické relaxace PIR.Diagnostika a terapie – mobilizační techniky v oblasti temporomandibulárních kloubů.

Literatura

DOBEŠ, Miroslav a Marie MICHKOVÁ. Učební text k základnímu kurzu diagnostiky a terapie funkčních poruch pohybového aparátu :(měkké a mobilizační techniky). 1. vyd. Havířov-Město: DOMIGA, 1997. 72 s. ISBN 80-902222-1-8. info

Požadavky

bp1168 Aplikovaná fyzioterapie I && bp1171 Fyzioterapie II && bp1172 Interní lékařství I && bp1173 Klinická kineziologie I && bp1174 Neurologie I && bp1176 Patofyziologie tělesné zátěže && bp1178 Traumatologie && bp1179 Základy diagnostiky a terapie poruch pohybového aparátu I && bp1265 Fyzikální terapie III && bp1297 Aplikovaná fyzikální terapie III Základy diagnostiky a terapie poruch pohybového aparátu I.

Garant

Mgr. Bc. Lucie Machová

Vyučující

Mgr. Bc. Lucie MachováPhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.Mgr. Milan Mojžíš